menu
Word Lid
Voorstel tot POP UP voetbalpleintje voor de jeugd op de Mercuriussite (vroegere McCain)
Lut Cateau tijdens de gemeenteraad van april:
Iedereen kent een POP UP café of restaurant als een tijdelijke zaak op een plaats waarvoor men in de toekomst andere plannen heeft.Een beetje in het kader daarvan, zou ik hier een voorstel willen lanceren, misschien wel uniek in Vlaanderen, namelijk het maken van een POP UP voetbalveldje voor de jeugd op de Mercuriussite ( beter bekend als de MC Cain site).Geen kat hier in Grobbendonk weet wanneer men de daadwerkelijke plannen voor de site zal beginnen uit te voeren. Dus waarom niet een tijdelijk voetbalplein daar lanceren? Al was het maar voor deze zomer. De site is groot genoeg om in het midden, dus ver genoeg van het verkeer, een plaats te voorzien waar dit kan komen. Zet er een paar zitbanken rond voor de ouders en het kan een heel aantrekkelijke plaats worden om mekaar te ontmoeten.

Antwoord burgemeester en gemeenteraadslid van de meerderheid:
De burgemeester en schepen geven aan dat dit moeilijk ligt omdat de grond geen eigendom meer is van de gemeente en dat het bovendien laat in het seizoen is om dit te realiseren. Een andere schepen die blijkbaar niet goed op de hoogte is van de PFAS vervuiling in de gemeente, vraagt waarom Lut vraagt om een voetbalterrein te realiseren op vervuilde grond in de Nijverheidsstraat. Hij wordt teruggefloten door Lut, andere gemeenteraadsleden en de burgemeester. De betreffende site die werd onderzocht, bleek in orde te zijn. In onze gemeente gaat het nu maar over 2 sites die vervuild zijn met PFAS. Wat het voetbalterreintje betreft, men gaf schoorvoetend toe dat ze het eventueel gingen vragen aan de eigenaar.

Repliek Lut
Jullie hebben toch ooit ook veldbloemen gezaaid op dat terrein. Dan heb je toch ook eerst moeten overleggen met de eigenaar. Wat de realisatie betreft, het hoeft hier geen echt professioneel terrein te zijn. Ik denk dat dit nu toch nog moet lukken. Eerst en vooral moet er gevraagd worden of het van de eigenaar mag.

Noot van het Vlaams Belang: Gezien het enthousiasme bij de meerderheid niet erg groot was komt er waarschijnlijk niets van in huis. Afwachten, dus...
Kan een afbeelding zijn van silo en gras

Statistieken en advertenties bekijkenBericht promotenLeukOpmerking plaatsenDelen

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF