menu
Word Lid
STRAATNAAMBORDEN met historische info / TRAGE WEGEN.

Op de gemeenteraad van februari stelde ons VB-raadslid, Lut Cateau, de volgende vragen:

“Ik wil even terugkomen op mijn vraag om bij bepaalde straten bordjes te plaatsen met de historische uitleg van deze straten. Ik heb dat hier ondertussen al een 3 tal keer gevraagd.

De laatste keer dat ik het hier vroeg, kreeg ik als antwoord dat men dit samen met het project voor de trage wegen zou behandelen. Maar in dit project zit ook geen vaart.


Eerst en vooral zijn er genoeg straten waarbij men een bordje kan plaatsen met historische uitleg over de naam.. Ik denk daarbij aan de Pater Voordeckersstraat, Jos De Schutterstraat ( ik denk dat nog geen derde van de mensen die daar wonen, weten wie Jos De Schutter was). Dan heb je ook nog de straat Minneke Poes of de Pallieterdreef die verwijzen naar de schrijver Felix Timmermans.

Wat het project trage wegen betreft, ik was hier op de startvergadering. Ondertussen ook al een paar jaar geleden, nog voor de Coronacrisis. Hoe zit het daarmee? Is dit project een stille dood gestorven? Ik hoor er in elk geval niets meer over. We kunnen ons ook niet meer blijven verschuilen achter Corona, we moeten verder met het leven.”


Antwoord burgemeester

Volgens haar is het project trage wegen nog lopende maar is het allemaal niet zo gemakkelijk.. Er moeten allerlei juridische wegen worden gevolgd en aangeduide wegen moeten getoetst worden aan de bestaande atlas. Maar de werkgroep is in elk geval nog bezig.

Wat de bordjes voor andere straten betreft, de burgemeester is dit idee ook erg genegen, ze vindt ook dat dit een meerwaarde geeft aan onze gemeente. Maar op het moment is de druk op het gemeentepersoneel heel groot. Maar in de toekomst zullen de bordjes er zeker wel komen.


Noot van het Vlaams Belang: hoop doet leven, ook al komt er schijnbaar geen schot in de zaak.



ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF