menu
Word Lid
RATTENVALLEN ZONDER GIF

Tijdens de gemeenteraad van februari kwam ons raadslid Lut Cateau nog eens terug op een vraag over rattenvallen die ze al een tijd geleden stelde:

“Ik wou ook nog eens vragen naar de stand van zaken i.v.m. de rattenvallen. Ik heb hier ook al een hele tijd geleden gevraagd om eventueel hetzelfde systeem van rattenvallen toe te passen zoals in de stad Turnhout. Daar worden de ratten in een soort val gevangen die gevuld is met alcohol. 
Bijkomend voordeel is dat er ook geen reukhinder is, door de conservatie met alcohol. 
Mijn motivatie was en is, dat veel roofvogels en dan vooral uilen het slachtoffer worden van ratten die vergiftigd werden. Zij vangen namelijk de stervende ratten en worden zo ook het slachtoffer van het gif. Er worden bij het vogel opvangcentrum (VOC) in Herenthout regelmatig van die uilen binnengebracht die jammer genoeg niet meer te redden zijn. Toen ik de vorige keer mijn vraag stelde was de milieuambtenaar toevallig ook dit systeem aan het toetsen aan de situatie in Grobbendonk.      Hoe zit het nu met deze rattenvallen? Nadat ik mijn vraag stelde, werden er nog steeds lokdozen met gif gezet om de ratten te bestrijden.”


Antwoord bevoegde schepen:  De schepen antwoordt dat er nu toch ook een aantal rattenvallen werden aangekocht en ondertussen ook al geplaatst zijn. Het is een systeem waarbij de ratten worden gelokt en in de val vallen. Het is wel niet met alcohol, maar het is toch ook een soortgelijk systeem.

Noot: Het Vlaams Belang is tevreden met deze oplossing.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF