menu
Word Lid
Oversteekplaats ter hoogte van de watermolen.

Ons raadslid Lut Cateau haalde tijdens de gemeenteraad van maart nog een gevaarlijke verkeerssituatie aan. Ter hoogte van de watermolen steken heel veel fietsers en ook wandelaars over. Ze vroeg om daar een oversteekplaats voor fietsers aan te brengen? Uiteraard ook met de nodige aanduidingen.

De burgemeester geeft aan dat zij dit ook al op de mobiliteitscel heeft gebracht en dat men niet genegen was om dit te doen. Volgens de leden van de mobiliteitscel zou men dit punt nog gevaarlijker maken. Ze wil wel eens nakijken of er nog een aandachtbord kan worden geplaatst.

OPMERKING VB: Ter hoogte van de watermolen is er daar doelbewust een stopplaats van DE LIJN. Vooral tijdens het weekeinde kan het daar behoorlijk druk zijn want het is daar een mooi wandel- en fietsgebied met daarenboven een aangename taverne ‘De Herberg’.

Op die plaats is het perfect mogelijk om een oversteekplaats voor voetgangers en voor fietsers te maken. Aankomende automobilisten kunnen daar vanop voldoende afstand eventuele overstekende fietsers en voetgangers opmerken.

Bovendien is er vlak voorbij de watermolen een officiële fietsstraat. Geen oversteekplaats voorzien voor fietsers en voetgangers om daar veilig te geraken vanaf de Schransstraat / Hofeinde is bijna niet te geloven.







ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF