menu
Word Lid
Gemeenteraad 23 maart 2021: Vraag voor uitbreiding bestaande terrassen horeca

Veel gemeente- en stadsbesturen willen de horeca een steuntje in de rug geven door hen toe te laten grotere terrassen te plaatsen als eindelijk de horeca weer open mag. Een terras is trouwens veel veiliger in deze Corona tijd. In sommige gemeentes laat men de horeca die geen plaats heeft voor een terras op openbaar terrein een terras zetten. Vorig jaar hadden we de strandbar achter het gemeentehuis, maar omdat die uitbaters eigenlijk zelf geen zaak hadden, was dit wel een doorn in het oog van de andere horeca-uitbaters. Al moet ik zeggen dat ze er wel iets leuk van hebben gemaakt. Dit even terzijde. Misschien is het dan nu de beurt aan andere mensen om daar een terras uit te baten. Eventueel kunnen we er twee verschillende terrassen van maken, dus van twee horeca-uitbaters.

Heeft het gemeentebestuur daarvoor ook plannen?

Antwoord burgemeester

Het terrein achter het gemeentehuis is eigendom van de kerkfabriek.

De gemeente moet alleen de vergunning afgeven. De mensen die vorig jaar een vergunning voor de strandbar hadden aangevraagd, waren geen horeca uitbaters, maar zaten wel in de evenementenbranche. Ook de evenementenbranche was en is nu ook zwaar getroffen.

Vorig jaar mochten de horeca uitbaters hun terrassen uitbreiden. Dit zullen we nu ook aanmoedigen.

Als er iemand op openbaar terrein iets wil uitbaten, zullen we dit ook toelaten. Het is alleen afwachten nu hoe het verder loopt met de Corona crisis.

ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF