menu
Word Lid
Gemeenteraad 23 maart 2021: Uitbreidingswerken firma Bleckman op Beverdonk

Het gemeentebestuur heeft een mail gekregen van mensen die op Nederviersel wonen en dit i.v.m. de uitbreidingswerken van de firma Bleckman op Beverdonk.

Ik heb die mail ook gelezen en volgens mij zijn er toch een aantal zaken waar het gemeentebestuur iets kan aan doen.

Om te beginnen de verlichting 's nachts die zelfs schijnt tot in Viersel. In Viersel noemt men de firma zelfs de kampioen lichtvervuiling.

Kan het gemeentebestuur niet met aandrang vragen aan de firma om 's nachts de verlichting aan te passen?

Niet alleen voor de omwonenden, maar ook om onze plaatselijke fauna te beschermen.

Dan is er nog de groene buffer. Hij is dan wel groen, want hij is aangeplant met bodembedekkers, maar het werkelijke doel van zo'n buffer is het bedrijf en het terrein af te schermen voor de omwonenden. Deze aardwal zou dan ook beter worden aangeplant met heesters en struiken van 3 à 4 meter. Aan de achterkant had de firma wel een 8 tal berkenbomen geplant, maar na één van de voorjaarsstormen stonden ze schuin door de harde wind. De firma heeft ze dan maar uitgetrokken en niets anders in de plaats geplant. 
Kan het gemeentebestuur vragen aan de firma om deze aanplantingen in orde te maken?

Volgt de gemeente de adviezen die ze aan bepaalde bedrijven geeft, terdege op?


Antwoord burgemeester

De gemeente volgt dit wel degelijk op. De werken zijn nu nog bezig. We zullen dit dan ook in de gaten houden. Wat de verlichting betreft, er is ooit een voorstel geweest om groene verlichting te gebruiken. Maar dit was te onveilig.

We zullen in elk geval de andere bekommernissen ook opvolgen.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF