menu
Word Lid
Gemeenteraad 21/01/2020 - Vraag over gewijzigde verkeerssituaties voor evenementen

Lut Cateau:

"Is het mogelijk om als er een verkeerssituatie veranderd voor één of ander evenement, dit aan de de inwoners van de straat vooraf te melden? Bijvoorbeeld dat men niet meer door een bepaalde straat mag rijden, of dat er ineens een eenrichtingsverkeer wordt gecreëerd of men ergens niet meer mag parkeren.

Nu worden de inwoners soms ineens voor een voldongen feit geplaatst. Ik heb gezien dat er bvb. al borden klaar staan aan de Gilliam. Ik weet zelfs niet voor wanneer en voor welk evenement.

Soms is er een omleiding langs onze straat, wat ook belangrijk is om te weten en dit in verband met de veiligheid."

Antwoord schepen

"We kunnen toch niet teruggaan in de tijd en bij iedereen persoonlijk in de brievenbus een briefje gaan steken? De mensen kunnen het toch lezen in de sociale media en in de Groboscoop of op de digitale borden zien dat er een evenement zal zijn en de verkeerssituatie zal veranderen." ( Een  oppositieraadslid van de SP-a geeft de schepen gelijk)


Lut:

"Ja, maar het kan je altijd ontglippen. Het moet daarvoor niet altijd met een briefje, er kan enkele dagen vooraf een waarschuwingsbordje worden geplaatst aan de betreffende straten."

(Een oppositieraadslid valt mij bij, hij zit niet op facebook, de Groboscoop leest hij niet altijd en rijdt vaak voorbij de digitale borden zonder er op te letten, ook hij vindt dat het toch niet zo moeilijk moet zijn om de mensen te verwittigen).


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF