menu
Word Lid
GEMEENTERAAD 21 MAART 2019: VRAGEN EN TUSSENKOMSTEN VAN ONS RAADSLID.

VAARTSE VONKEN (Vliegende vaart)

De Vaartse Vonken zijn al jaren een succes bij onze jongste kinderen.

Elk jaar komen er trouwens meer kinderen opdagen.

Onder de ouders gaat er nu echter een gerucht dat dit volgend jaar niet meer zou doorgaan. Hopelijk is dit niet waar, want dat zou jammer zijn.

Antwoord schepen van jeugd: Dit is zeker niet waar. We blijven dit aanbieden.


PAPIERCONTAINERS

Als het goed is, zeggen we het ook. Ik heb gemerkt dat er op een paar plaatsen in het dorp papiercontainers zijn geplaatst. Ik heb hier al gezegd dat er soms teveel tijd zit tussen de ophaalrondes van het papier en karton.

Ik vind dit dan ook een goede zaak.



ROEFEL

Kan er in de volgende Groboscoop een oproep worden geplaatst om vrijwilligers te vragen voor de Roefel die dit jaar op 8 juni zal plaatsvinden?

Al jaren zijn het dezelfde mensen die meehelpen, we hebben dringend nieuw bloed nodig.

Ook wil ik een warme oproep doen naar de schepen van jeugd om aanwezig te zijn en een helpend handje uit te steken.



ROLSTOELFIETS

Nadat schepen Taelman had geantwoord op een vraag over een rolstoelfiets (en dat die ging gehuurd worden in augustus) ging ons raadslid Lut Cateau daarop verder in.


“Toen het voorstel om zo'n rolstoelfiets aan te kopen op facebook werd gelanceerd, heb ik direct gereageerd en gezegd dat ik volledig achter dit initiatief stond en dat ik dit ook wou ondersteunen en dit ter sprake zou brengen in de gemeenteraad.

De dag nadien stond er al iemand aan mijn deur die als vrijwilliger in het rusthuis werkt. Ze zei me dat er nu al af en toe zo'n fiets werd gehuurd om met de bewoners te gaan fietsen. Het grote probleem was dat er niet echt plaats was om die fiets te stallen en die staat dan ook (volgens haar) ferm in de weg (in het rusthuis).

Vreemd dat dit nu geen probleem meer zal zijn in augustus.

Op dit moment vind een vergadering plaats in de Chalet met de mensen die met dit voorstel kwamen. Ze willen eventueel zelf zo'n rolstoelfiets kopen als de gemeente die niet wil.

Eigenlijk vind ik dit beschamend voor ons gemeentebestuur. Dit initiatief zou vanuit de gemeente moeten komen.

Die mensen weten niet wat er op hen afkomt, ik denk dan al alleen maar aan de verzekering. Er zijn hier zo dikwijls budgetwijzigingen, voor dit initiatief zou dit ook moeten kunnen.”

Martine Taelman vond het jammer dat alles via facebook was gegaan zonder met haar contact op te nemen. Ze zegt dat ze dan maar zelf contact heeft opgenomen via facebook met de initiatiefneemster.

Antwoord van Lut:

“Het is niet allemaal via facebook gegaan. De initiatiefneemster is ook naar het Sociaal huis gegaan en heeft daar gesproken met Hans De Vriese. Hij zag het voorstel al helemaal niet zitten en zei dan ook vlakaf dat dit niet zou gaan.

Daarna is er dan natuurlijk verder over gepraat via facebook.

Nu wil men dus een maand uit proberen in augustus. IK ben bijna zeker dat deze rolstoelfiets wel degelijk zal worden gebruikt, al is het dan maar alleen door het rusthuis.”

Martine Taelman blijft bij haar besluit dat men een maand wil proberen in augustus en dat men het dan verder zal bekijken.







ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF