Word Lid
menu
Word Lid

Home / Nieuws / Gemeenteraad 18 februari 2020. Vraag van ons raadslid over zwerfvuil in Bouwel.

Gemeenteraad 18 februari 2020. Vraag van ons raadslid over zwerfvuil in Bouwel.
Lokaal @ Vlaams Belang

Vraag van Lut over:  Zwerfvuil in Bouwel


Achter het voetbalterrein van Bouwel en bij de papiercontainer die aan de Chiro lokalen staat, wordt vaak zwerfvuil achtergelaten. Laatst stond er zelfs een salon (zetels...).  Nochtans hangt er een camera. Er is een waarschuwingsbord geplaatst voor deze camera. Is er al iemand opgepakt?

We hebben allemaal wel gehoord of gelezen in de media dat de gemeente Halle in Vlaams Brabant de gevatte zwerfvuilstorters bovenop de Gasboete nog eens 500 euro laat betalen. Dit zijn de werkingskosten van de gemeentearbeiders om het zwerfvuil op te ruimen. De tijd ze daarvoor nodig hebben wordt niet in aanmerking genomen, ook al duurt het maar 10 minuten, de daders zullen sowieso 500 euro betalen.

Ik vind dit een heel goede zaak. Kunnen wij dit ook niet toepassen? Dan zullen de zwerfvuilstorters wel twee keer nadenken voor ze hun afval ergens achterlaten.

Antwoord burgemeester: De camera is momenteel in herstelling. We hebben nog niemand kunnen vatten, we hebben wel beelden van de daders die het salon daar hebben neergezet. Maar de nummerplaat van de auto is niet te lezen, ze droegen een kap en zorgden ervoor dat hun gezicht niet in beeld kwam. Wij zijn nog aan het bekijken wat we kunnen doen aan dit zwerfvuilprobleem. We denken eraan om eventueel werkstraffen op te leggen zoals men in de gemeente Kortenberg doet. Maar we moeten ze dan natuurlijk wel eerst kunnen betrappen.