menu
Word Lid
Gemeenteraad 18 februari 2020: vraag over het aanbrengen van ledverlichting aan zebrapaden.

Aanbrengen ledlichtjes aan zebrapaden

Als het goed is, zeggen we het ook. Ik had in het verslag van het schepencollege van 27 januari jl. gelezen dat er ledlichtjes bij de zebrapaden in de Leopoldstraat zouden worden geplaatst. Ik was blij verrast dat ze heel kort nadien al werden geïnstalleerd.

Sommigen noemen deze straat nu de Discostraat. Maar ik vind het wel leuk. Al die flikkerende lichtjes vallen in elk geval goed op.

In de gemeenteraad van december had ik gevraagd om de zebrapaden in de Bergstraat en het begin van de Schransstraat van zulke lichtjes te voorzien omdat er veel schoolkinderen oversteken.

Ik kreeg daar een positief antwoord op.

Wanneer zullen die worden geplaatst?

Antwoord burgemeester: Ik weet het niet exact van buiten, het staat in elk geval op de planning. Maar ik kan het jou bezorgen

Daarop aansluitend heb ik nog een vraag die ik ook al eens in een vorige legislatuur heb gesteld. Het is nu misschien te laat, omdat ondertussen de ledlichtjes in die straat al werden geplaatst. Maar is het nog mogelijk om het zebrapad dat iets voorbij de Carrefour ligt, te verplaatsen? Als de leverancier van de Carrefour komt, staat hij met zijn vrachtwagen daar bij de poort om te leveren. Niet alleen staat hij gedeeltelijk op het voetpad, maar hij verspert de weg naar het zebrapad en creëert zo een gevaarlijke situatie. Beter zou zijn het zebrapad ofwel een eind voorbij de bushalte ofwel rechtover de ingang van de Carrefour te leggen.

Antwoord burgemeester: Ondertussen zijn inderdaad de ledlichtjes geplaatst. Maar, ik wil het in elk geval meenemen naar de mobiliteitscel en bekijken wat er kan aangepast worden naar de veiligheid toe.


ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF