menu
Word Lid
ADVIESRADEN EN ONTBREKEN VAN INFO OP DE WEBSTEK VAN DE GEMEENTE.

Voor de corona periode konden geïnteresseerden alle nodige info vinden over de adviesraden: data van vergaderingen alsook de verslagen van die vergaderingen en de eventuele activiteiten. Nu is er op de webstek van de gemeente hierover nauwelijks of geen informatie te vinden. Ons raadslid vroeg tijdens de gemeenteraad van december of de adviesraden nog wel vergaderen.

Volgens de webstek van de gemeente vergaderde de seniorenraad in 2022 alleen in april en juni. Een verslag van die vergaderingen kreeg de lezer niet te zien. De milieuraad zou ook slechts 2 keer samen gekomen zijn: in februari en juni. De Gecoro, sportraad, jeugdraad en cultuurraad kregen geen enkel keer een vermelding.

Volgens de betrokken schepenen zouden er wel degelijk op regelmatige tijdstippen vergaderingen hebben plaats gevonden, sommige raden zelfs maandelijks.


Lut Cateau vroeg dan ook om in het vervolg de geplande vergaderingen van de adviesraden terug aan te kondigen op de webstek en het verslag van die vergaderingen te publiceren.


Indien G.I.B. / VLD van Grobbendonk-Bouwel een modelgemeente wil maken dan hoort daarbij zeker en vast ook openbaarheid van bestuur bij. Het aankondigen van de adviesraden én het publiceren van de verslagen van die vergaderingen zijn wel het minste wat de geïnteresseerde burger mag verwachten.






ONTVANG ONZE NIEUWSBRIEF